PRO 1 - Wanneer teamcommunicatie cruciaal is!

PRO-1 embedded module voor PPE (Personal Protective Equipment), biedt geavanceerde communicatietechnologie voor gebruikers in veeleisende en gevaarlijke omgevingen en omstandigheden.

Integreer Cardo Crew in uw uitrusting voor vloeiende communicatie in elke situatie.

Voordeel van DMC ten opzichte van andere communicatie technologieën;


In sectoren zoals de Bouw, Fabrieken/Industrie, Hulpverlenende diensten  is communicatie van vitaal belang om ongevallen en werkgerelateerde verwondingen te voorkomen en de veiligheid op het terrein te verbeteren. Dit is echter vaak een moeilijk obstakel om aan te pakken gezien het hoge geluidsniveau op werkterreinen. Cardo Crew biedt hiervoor een oplossing in de vorm van de PRO-1. PRO-1 is dankzij zijn compacte design te integreren in helmen, oorkappen en stand alone terminals.

Cardo Crew PRO-1 - De ingebouwde oplossing voor vloeiende team communicatie en desgewenst mobiel via een APP configureerbaar.

PRO 1 verandert de manier waarop teams onderweg communiceren door de introductie van een vloeiende, 'altijd aan', lichtgewicht en goedkope mesh-communicatiemodule die in persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE Personal Protection Equipment) past.

PRO 1 wordt aangedreven door Cardo's eigen Dynamic Mesh Communication (DMC ™) -technologie. DMC is geïnstalleerd in meer dan een half miljoen communicatieapparaten die momenteel op de markt zijn. En is zowel zeer betrouwbaar als buitengewoon capabel. Met Bluetooth- en Mesh-netwerken biedt PRO 1 robuuste en kritische spraakcommunicatie, waarbij een groot aantal gebruikers wordt ondersteund in één ad-hoc en 100% autonoom netwerk.

PRO 1 is ideaal voor industrieën zoals de bouw, transport, eerstehulpverleners, industrie, werken op hoogte en horeca.

WAT MAAKT PRO 1 EEN GAME CHANGER?

  Dynamic Mesh Communications (DMC)

DMC creëert een zelfherstellend netwerk, waardoor teamleden vrij kunnen rondlopen en met elkaar kunnen communiceren binnen een bereik van maximaal anderhalve kilometer tussen elk lid (maximaal vijf kilometer voor het hele team). Groepeer binnen enkele seconden tot 15 teamleden!

  Full-Duplex Communicatie Technologie

Er kunnen meerdere intercomnetwerken op hetzelfde terrein werken, waardoor meerdere teams gelijktijdig zonder onderbreking kunnen spreken.

  Hands-Free Bediening

Natuurlijke spraakbediening en Always-on-communicatie maken handsfree bediening mogelijk - het is niet nodig om op knoppen te drukken, wat voor maximale veiligheid zorgt. Bedien het systeem eenvoudig met spraakopdrachten zoals "Radio aan" en houd uw handen vrij om u op de taak te concentreren.

  100% Autonoom Network

Met PRO 1 is geen extra basisstation nodig. Autonome netwerken maken teamcommunicatie mogelijk waar standaardsystemen zijn geblokkeerd of niet operationeel zijn.

  Eenvoudig in elke uitrusting te ontwerpen

Het compacte modulepakket betekent dat PRO 1 bij uitstek geschikt is voor integratie in producten zoals oorkappen, beschermende helmen of stand-alone communicatieterminals zonder extra bulk of gewicht toe te voegen.

  Niveau afhankelijk/doorluisteren

Wanneer de elektronische gehoorbescherming is ingeschakeld, maakt deze gebruik van de ondersteuning van directionele microfoons die bereikopdrachten en andere omgevingsgeluiden versterken tot een veilige 82 dB. Terwijl luide impulsgeluiden zoals ontladingen van zware machines verminderen zodra ze 82 dB bereiken.

  Bluetooth® 4.2 Connectiviteit

Verbind PRO 1 eenvoudig met mobiele telefoons om telefoongesprekken te ontvangen of muziek te streamen.

  Laag Energiegebruik 

PRO 1 ondersteunt oplaadbare Li-ionbatterijen en vervangbare alkaline & NiMH batterijen. Laag stroomverbruik zorgt voor een langere levensduur van de batterij in een kleine en lichtgewicht module.

  Twee-Weg Radio Interface

PRO 1 maakt naadloos verbinding met 2-weg radio-apparaten zodat de 2-weg radio-gebruiker radiocommunicatie kan delen met de PRO 1 intercom netwerk leden.

  FM Radio

PRO 1 heeft een ingebouwde FM-radio met RDS-functionaliteit voor snelle scan, plus 6 voorkeurszenders.

  Muziek Streaming

Speel uw favoriete nummers af via muziekstreaming via Bluetooth (A2DP en AVRCP).

  Zelf horen / zijtoon

PRO 1 bevat zelfhoor- / zijtoon om de gebruiker hoorbare feedback te geven om te beoordelen hoe hard hij spreekt.

  Buiten bereik notificatie

PRO 1 waarschuwt de gebruiker wanneer de verbinding met het netwerk is verbroken.

  Man Machine Interface (MMI)

Geavanceerde MMI gebruikt gesproken instructies om de navigatie van het systeemmenu aan te geven.

  Nood Notificaties

Veiligheid is altijd een eerste prioriteit en met PRO 1 kunnen teamleden noodmeldingen geven om anderen te waarschuwen voor hulp. PRO 1 kan ook oproepen naar elk vooraf gedefinieerd nummer initiëren.

De toepassingen waarin PRO-1 kan worden geïmplenteerd en ingebouwd zijn zeer uitgebreid.

  • Helmen: Beschermende helmen voor brandweer, politie, bouw en meer
  • Oorkappen: bouw, grondpersoneel op luchthavens en meer
  • Standalone terminals: houtkapindustrie, leger, bouw

Constructie/Bouwsector

Dichtbij en directe communicatie. Het is niet langer nodig om te schreeuwen of handgebaren te maken. Met PRO-1 kunnen tot 15 teamleden continu in contact blijven op grote bouwplaatsen ondanks het omgevingsgeluid.

Transportsector

Ook op werkplekken met veel omgevingsgeluid komt PRO-1 goed tot zijn recht voor teams die in deze omstandigheden met elkaar moeten kunnen communiceren. Denk hierbij aan luchthavens, wegenbouw, in de buurt van treinen. PRO-1 filtert achtergrondgeluiden en houdt commucatie helder en duidelijk.

Hulpverleners

Brandweermannen, Politie, Veiligheid, Militair, Maritiem, tactische teamcommunicatie, ongeacht de omstandigheden. PRO-1 levert stabiele kraakheldere communicatie onder de meest uitdagende omstandigheden.

Industrie

Loop en beweeg vrij door fabrieken zonder infrastructurele problemen. Autonome, robuuste team communicatie zonder dat hierbij een basis station benodigd is. Een FM radio en muziek streaming maken het werk aangenamer. 

Werken op hoogte

Blijf veilig en concentreer je goed om je werk in plaats van het indrukken van spreeksleutel of andere knoppen. Natuurlijke stemcommando's in PRO-1 geven een accurate communicatie prestatie en meer gemoedsrust.

Horeca

Voor restaurants, hotels en fast food drive-throughs, mis nooit een order. Teams functioneren efficiënt als iedereen kan communiceren.

Download Cardo Crew PRO-1 PDF brochure via deze |Link|